Bel : 088 - 11 88 222 voor een afspraak! info@podotherapienoordholland.nl

De podo-therapeutische zooltherapie wordt gebruikt voor het corrigeren of compenseren van stand-afwijkingen en/of ter correctie of compensatie van het looppatroon.

Zooltherapie wordt ook gebruikt ter ondersteuning of het drukvrij leggen van bepaalde delen van de voet. Het doel van zooltherapie is de voetstand te verbeteren waardoor klachten verminderen of verdwijnen. De inlegzolen wordt door de podotherapeut voor u persoonlijk op maat gemaakt.

Voetzorg Noord Holland heeft hiervoor meerdere technieken ter beschikking.

Met behulp van een 2-D en 3-D scanner worden de voeten ingescand en digitaal in kaart gebracht. Door middel van een CAD-CAM systeem worden de zolen aan de hand van uw klacht en het behandelplan digitaal gemoduleerd.

Na het ontwerp van uw zool wordt door een computergestuurd frees systeem de zool uitgefreesd. De zool wordt na het freesproces verder met de hand geslepen.

Afhankelijk van de klacht en het doel van de zool kunnen elementen van diverse materialen en hardheden en afdekmaterialen toegevoegd worden.

Podotherapie Noord Holland heeft door de samenwerking met Voetzorg Noord Holland de beschikking over een eigen slijp-lab waar de zolen gefreesd en met de hand verder afgewerkt worden. Wij hebben de keuze uit een ruim assortiment aan materialen (verschillende hardheden / afdekmaterialen), zodat voor de meest optimale oplossing gekozen kan worden.

Met het ontwerp en vervaardiging van de inlegzolen wordt rekening gehouden met de condities en schoentypen waarin de zolen gedragen moeten worden.